Zigomatični implantati u Salona Dental stomatološkoj poliklinici – uvijek korak ispred

Postoje zahtjevne situacije kada ni uz najbolju stručnost i volju nije moguće napraviti fiksno-protetski rad u gornjoj čeljusti pacijenta. Veliki odmak je napravljen primjenom All on 4 metode koja omogućava da u jednom danu pacijentu izvadimo preostale loše zube (ukoliko ih ima), postavimo četiri ili više implantata te predamo fiksne privremene zube.
Prednost All on 4 metode je što se često izbjegava augmentacija (stvaranje) kosti.

Što kada dođete na pregled i dobijete odgovor da ni uz najbolju moguću volju i tehnologiju za vas ne postoji fiksno rješenje u gornjoj čeljusti?

Kada vam kažu da je proteza jedino moguće rješenje za vas do kraja života?

U ovim situacijama zigomatični i pterigoidni implantati čine razliku.

Zigomatični i pterigoidni implantati ne koriste dio kosti gornje čeljusti u kojoj su ranije bili zubi. Oni se sidre u zigomatičnoj (jagodičnoj) ili pterigoidnoj kosti. To su izrazito dugi implantati od 18-60 mm. Zahtijevaju napredne tehnike, vještine i iskustvo operatera. Spadaju u izuzetno sigurne i predvidljive zahvate ukoliko se racionalno koriste. Privremene fiksne zube je moguće dobiti unutar 48-72 sati. Ovisno o potrebi u terapiji se može koristiti od jednog do šest zigomatičnih implantata u kombinaciji s pterigoidnim ili klasičnim dentalnim implantatima. Prednost zigomatičnih i pterigoidnih implantata u situacijama kad nema kosti je što se izbjegavaju regeneracijski koštani postupci stvaranja kosti koji zahtijevaju više operacijskih zahvata i puno vremena (od 8 mjeseci do godine dana).

Ovisno o složenosti zahvata obavljamo ga u svjesnoj sedaciji ili općoj anesteziji. Pacijent ima potpunu medicinsku skrb i nadzor 24 sata poslije operacije.

Naš doc. dr. sc. Ivan Brakus dr. med. dent. specijalist oralne kirurgije nakon 10 godina specijalističkog iskustva i višegodišnjeg rada na odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uložio je trud i energiju te završio dodatne edukacije u Barceloni (ZAGA centar) i Varšavi (Noris Medical centar) vezano za zigomatične i pterigoidne implantate.

Želimo vam predstaviti zadnji slučaj koji je Doc. Brakus  operirao u ožujku ove godine u Splitu.

Donja čeljust je već ranije rekonstruirana All on 4 metodom i postavljen je finalni rad u obliku titan-kompozit mosta s direktnim dosjedom. U gornjoj čeljusti jedina opcija za fiksni rad su bila četiri zigomatična implantata (Quad zygoma).

Fiksno protetski radovi obje čeljusti kompletno su izrađeni u laboratoriju naše poliklinike najsuvremenijom tehnologijom koja uključuje: intraoralni skener, digitalno planiranje, glodanje titanske konstrukcije s direktnim dosjedom i prešanjem kompozita kako na privremenom tako i finalnom radu i to sve u 48 sati.

Jedini u ovom dijelu Hrvatske posjedujemo najnoviju i najnapredniju opremu koja trenutno postoji na svijetu. Također imamo i vrhunske stručnjake u laboratoriju i ordinaciji koji su izrazito cijenjeni u stručnim krugovima te su na glasu kao inovativni i napredni stručnjaci i jedini smo u ovom dijelu Hrvatske koji se time mogu pohvaliti.

Salona Dental stomatološka poliklinika uvijek se trudi biti korak ispred.
U 2019.g. povjerenje nam je ukazalo preko 36 000 pacijenata.
Zbog vas i zbog nas uvijek ćemo se truditi bit bolji i ostati u svjetskom vrhu dentalne medicine.
Mi to jesmo, mi to želimo i mi to možemo.

Prikazat ćemo vam ortopantomograme i CBCT-ove prije i poslije te međukorake.

Ortopantomogram prije operativnih zahvata
CBCT prije Quad zygoma operacije (straga manje od 1 mm kosti u visinu, a naprijed je kost uska cca 1,5 mm)
Probna operacija na isprintanom 3D modelu 1:1, na osnovi CT-a pacijentice
Imes 650 i najnaprednije glodalice u našem laboratoriju
Meka tkiva 3 mjeseca nakon op zahvata. Skinut rad na kontroli.
Pacijentica s privremenim radom 3 mjeseca postoperativno.
Salona Dental Zigomatični implantati
Čestitke našem timu na izvrsnosti u svakom segmentu operacije!
top