Six Month Smiles

Salona Dental Six Month Smiles

ŠTO JE TO “SIX MONTH SMILES”?

Jeste li ikada razmišljali o izravnavanju zubi? Smetaju li Vam razmaci između Vaših zubi? Imate li poteškoća s čišćenjem donjih prednjih zuba ili vam je zubno meso često upaljeno jer su Vam zubi zbijeni?

Što biste pomislili kad bi Vam rekli da ih možemo izravnati do Vašeg sljedećeg redovnog pregleda i time Vam olakšati čišćenje i spriječiti bolesti desni? Odgovor na ova pitanje je Six Month Smiles, estetsko ravnanje zuba.

Estetska ortodoncija sa Six Month Smiles sistemom je alternativa za veliku većinu odraslih pacijenata koji odbijaju tradicionalnu ortodonciju. Stomatolozi i ortodonti rutinski primjećuju da se veliki postotak odraslih ne želi liječiti, najčešće zbog vremena potrebnog da dođu do „idealnog”. Kad im se ponudi samo tradicionalna opcija, većina odraslih pacijenata na kraju ne poduzima ništa oko svojih neravnih zuba. Ova uobičajena filozofija „sve ili ništa” stvorila je iznimno veliku populaciju odraslih koji su „zapeli” sa svojim neprivlačnim osmijehom bez drugih mogućnosti. Takvi pacijenti žele lijep osmijeh i smatramo da bi im trebali pružiti sigurnu i razumnu alternativu.

Estetska ortodoncija također može biti  alternativa keramičkim ljuskicama ili krunama. Umjesto brušenja zuba i cementiranja ljuskica ili kruna, pacijentovi prirodni zubi sigurno se premještaju u prikladniji položaj s maksimalnim očuvanjem cakline zuba.

Cilj terapije Six Month Smiles je drastično poboljšati izgled Vašeg osmijeha, a također poboljšati zubni međuodnos. Ako ste stariji od 16 godina i Vaša preporučena terapija ne uključuje pomicanje kutnjaka ili veće korekcije zagriza, ovo je idealna ortodontska metoda za Vas.

Ono što se najčešće obrađuje kratkoročnom ortodoncijom je : ispravljanje zbijenih, isturenih i rotiranih zuba, previsoko postavljenih očnjaka, zatvaranje dijasteme (razmaka), ispravljanje manjih otvorenih, križnih  i dubokih zagriza

Six Month Smiles terapijom asimetrični osmjeh se preobrazi u uravnotežen i skladan. Simetrija zubnog niza i usana najvažnija je u stvaranju privlačnog osmijeha.

Terapija može trajati u razdoblju od 4 do 9 mjeseci, a najčešće je to 6 mjeseci.

Nakon završetka konzultacija provjeravaju se svi zubi, naprave se rendgenske snimke, uzimaju se otisci obje čeljusti te fotografije zubnih lukova koje su potrebne za daljnju obradu. Nakon što su uzeti svi registrati i sva dokumentacija je završena, pacijent je zakazan za 4-5 tjedna na „Braces-On” termin postavljanja bravica.

Žice su u boji zuba koje se uklapaju s prozirnim bravicama i okolnim zubnim strukturama.

Žica i bravice postavljaju se od šestice do šestice, a blage sile vrše nježan, ali konstantan pritisak na zube. Ključ brzog djelovanja nije jače stezanje bravica, nego potpuno nova tehnologija i detaljno planirano, usmjereno ispravljanje.

Baš kao nakon svake ortodontske terapije, nakon Six Month Smilesa potrebno je nositi retainer kako se zubi ne bi vratili na svoje stare, nepravilne pozicije.

Biste li razmislili o izravnjavanju zuba kada biste to mogli učiniti na brži, više estetski, a manje invazivan način? Ako ste ikad razmišljali o izravnjavanju zuba, a ne želite klasični aparatić, bili biste odličan kandidat za Six Month Smiles terapiju. Želite li čuti više? Obratite nam se s povjerenjem.


KONTAKTIRAJTE NAS I NARUČITE SE ZA PREGLED

top