Protetika

Salona Dental Protetika

Stomatološka protetika grana je stomatologije kojom nadomještamo izgubljene zube, što je iznimno važno za funkciju žvakanja i probavljanja hrane koje time počinje. Pravilan izgovor glasova je otežan gubitkom prednjih zubi. Gubitkom lateralnih zubi (stražnje regije čeljusti) dolazi i do funkcionalnih promjena i problema sa zglobom, kao i promjena u izrazu lica (fizionomiji).

Osim toga, protetskim radovima estetski korigiramo postojeće zube čime se omogućuje psihosocijalno zdravlje i normalno funkcioniranje pojedinca u svakodnevnom životu.

Dvije glavne grane stomatološke protetike su MOBILNA i FIKSNA protetika. Prilikom prvog pregleda utvrđuje se što je za Vas najbolje.

Mobilna protetika se ovisno o broju zubi koji nedostaju, dijeli na potpune i djelomične proteze, te su po načinu pričvršćivanja pomične (što znači da ih pacijent može sam vaditi iz usta).

Fiksni protetski radovi su nepomični tj. fiksirani na preostalim zubima te ih pacijent ne može sam vaditi iz usta. Fiksna protetika nudi nekoliko mogućnosti:

  • Krunica je fiksni, protetski nadomjestak koji potpuno nadoknađuje kliničku krunu zuba. Zajedno čine kompletnu cjelinu koja je funkcionalna, te ima jednaki učinak kao i prirodna kruna. Vaš zub poprima novi oblik i boju te takvim načinom uvelike uljepšavate svoj osmijeh.
  • Most je također fiksni, protetski nadomjestak koji rekonstruira u potpunosti žvačni aparat te se vraća dugotrajna funkcija (glasovna, žvačna), baš kao i prije gubitka zubi.Most u potpunosti zadovoljava estetiku, zbog toga što je izrađen od najsuvremenijih materijala, koji otvaraju mogućnost stomatologu i tehničaru da bojom i oblikom postignu sklad mosta baš kao kod prirodnih zubi.
  • Inley obuhvaća intra konorani dio zuba. To je protetski ispun koji se izrađuje u laboratoriju na temelju otiska. Može biti od više različitih materijala.
  • Onley je također protetski ispun ali osim što obuhvaća intra konorarni dio, obuhvaća i jednu okluzanu kvržicu.
  • Overley je poseban po tome što obuhvaća sve okluzalne kvržice. Salona Dental ponosno Vam nudi bezmetalnu keramiku ili najnoviju zircon keramiku, koja je izrađena i dizajnirana pomoću računala i stroja s automatskom obradom materijala bez doticanja ljudskom rukom. Kod nas možete dobiti najmoderniju uslugu u području dentalne medicine danas, titan i zircon keramika izrađene su CAD/CAM tehnologijom koja se temelji na računalnim 3D programima kod kojih zasigurno ne postoji mogućnost pogreške.

U Saloni Dental imamo mogućnost izrade protetskog rada bez klasičnog uzimanja otiska zubiju. Više o tim tehnikama saznajte OVDJE.

CAD – CAM izrada

CAD – CAM (kompjuterski potpomognuti dizajn / kompjuterski potpomognuta izrada) u stomatologiji pomaže proizvesti najpreciznije protetske nadomjestke (inlay, onlay, krunice, mostove). Korištenjem CAD – CAM tehnologije skraćujemo vrijeme trajanja tretmana, postupak je vrlo pouzdan, brz i ugodan kako za tehničara tako i za pacijenta.


KONTAKTIRAJTE NAS I NARUČITE SE ZA PREGLED

Prije pošiljanja osobnih podataka pročitajte našu Politiku privatnosti

top