Ortodoncija

Salona Dental Ortodoncija

ŠTO JE TO ORTODONCIJA?

Ortodoncija je grana medicine koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba, kao i međučeljusnih odnosa za vrijeme rasta i razvoja.

Sama riječ ortodoncija pojašnjava svoje značenje, a dolazi od grčkih riječi orthos – pravilan, te odous, odontos – zub. Razvoj i održavanje dentofacijalnog kompleksa od iznimne je važnosti od rođenja pa sve do odrasle dobi. Poremećaj normalnog zagriza kod pacijenta, odnosno sve malokluzije zuba važno je na vrijeme otkriti, dijagnosticirati i na kraju liječiti.

Estetika je važna, ali nije najvažnija!

Spriječite nastanak karijesa, ispadanje zubi, olakšajte sebi oralnu higijenu. Prestanite imati glavobolje i probleme s čeljusnim zglobom. Čuvajte zube od preopterećenja i propadanja (paradontoza). Navedeni problemi samo su neki od brojnih koje zaista možete imati ukoliko na vrijeme ne dijagnosticirate ortodontski problem. Pravilan međusobni odnos između zuba osigurava ravnomjeran prijenos žvačnog tlaka, što znači da potpuno uklanjate opterećenje s jednog zuba.

Ortodontska terapija se nerijetko koristi i u svrhu pretprotetske pripreme, što znači da se situacija u ustima poboljšava prije pravog protetskog rada. Pročitajte više o samoj protetici ovdje.

Razlikujemo fiksne i mobilne ortodontske naprave. Mobilne naprave izrađuju se u zubnom laboratoriju te ih pacijent sam stavlja i skida. Fiksne naprave postavlja isključivo ortodont specijalist direktno pacijentu na zube. Fiksna ortodontska terapija može se raditi sa klasičnim metalnim bravicama ili sa bijelim keramičkim bravicama koje su estetski prihvatljivije.

Six Month Smiles

Biste li razmislili o izravnjavanju zuba kada biste to mogli učiniti na brži, više estetski, a manje invazivan način? Ako ste ikad razmišljali o izravnjavanju zuba, a ne želite klasični aparatić, bili biste odličan kandidat za Six Month Smiles terapiju. Kliknite ovdje kako bi saznali više!


KONTAKTIRAJTE NAS I NARUČITE SE ZA PREGLED

Prije pošiljanja osobnih podataka pročitajte našu Politiku privatnosti

top