Ljuskice

Salona Dental Ljuskice

KVALITETNO I DUGOTRAJNO ESTETSKO RJEŠENJE

Što su to keramičke ljuskice ili veneers?

Keramičke fasete ili kako se popularno nazivaju “ljuskice” su tanke, individualno izrađene  ljuske koje prekrivaju prednju i ovisno o slučaju, dio ostalih ploha zuba. Izrađene su od kvalitetne bezmetalne keramike ili cirkona koji su iznimno postojani materijali, ne lome se, ne skupljaju pigment i što je najvažnije, izgledaju vrlo prirodno.

Ne trebate biti slavni da biste imali Hollywoodski osmijeh!

Ljuskicama se mogu prekriti nezadovoljavajuća boja i diskoloracija zuba, kao i promijeniti njegov oblik, veličina i duljina. Slučajevi u kojima su zubi obojeni, pretamni, prežuti, kratki ili premali u svim dimenzijama, a pri tome zdravi ili s tek neznatnim ispunima, idealni su za ljuskice.

Vrlo česta indikacija su i dijasteme (preveliki razmaci između zubi) koje se jednostavno popunjavaju uz minimalnu preparaciju zuba. Istrošenim, slomljenim ili okrhnutim zubima ovakav će nadomjestak omogućiti optimalan oblik i veličinu.


Suvremena estetska stomatologija Vam nudi postavljanje keramičkih ljuskica, jedan od najčešćih načina kojima se postiže savršen osmijeh.

Estetski nedostatci koji se mogu ispraviti:

  • tamni i diskolorirani zubi
  • preveliki razmaci među zubima (dijasteme)
  • otkrhnut zub
  • zubi nepravilnog položaja
  • zubi nepravilne veličine
Prednosti keramičkih ljuskica:

  • minimalna redukcija zuba brušenjem (0,5 mm)
  • prirodan izgled – keramika imitira caklinu prirodnog zuba
  • ne lomi se i ne skuplja pigmente
  • postupak bezbolan i neinvazivan

Sam postupak za pacijenta je bezbolan i neinvazivan. Zubi se izbruse u minimalnom obujmu (oko 0,5 mm) uz male količine lokalne anestezije. Nakon uzimanja otiska pacijent dobije privremene nadomjestke, a trajni se izrađuju u CAD-CAM sustavu, te se prilikom sljedećeg posjeta pacijenta isprobaju i u konačnici trajno pričvršćuju na zub.

Pacijenti s ovakvom vrstom protetskog nadomjestka mogu provoditi svoje uobičajene higijenske navike uključujući: čišćenje zubnim koncem, interdentalnim četkicama kao i oralnim tušem.

Kvalitetno izrađene ljuskice, uz pacijentovu brigu (održavanje higijene i redovite kontrole) mogu trajati jako dugo.

Pacijent iz ordinacije izlazi zadovoljan, sa savršenim osmjehom i velikim samopouzdanjem


KONTAKTIRAJTE NAS I NARUČITE SE ZA PREGLED

Prije pošiljanja osobnih podataka pročitajte našu Politiku privatnosti

top