Laboratorij

Laboratorij

SUVREMENI LABORATORIJ – SAVRŠEN REZULTAT

Prilikom svake izrade protetskih radova u našem suvremeno opremljenom laboratoriju, koristimo isključivo CAD/CAM (“Computer Aided Design” / “Computer Aided Manu-facturing”) tehnologiju.

Tehnologija kojom se koristimo omogućuje vrhunsku preciznost i estetiku zbog kojih se prilikom izrade protetskih radova smanjuje mogućnost ljudske pogreške. Temelji se na kompjuterskim 3D programima koji zbog svoje izvrsnosti uvelike skraćuju vrijeme čekanja na protetske radove, omogućuju visoku preciznost u radu i iznimnu brzinu izrade.

Stalnim ulaganjem u tehnologiju i praćenjem trendova, svrstali smo se u dio svjetske stomatologije koja teži svojim pacijentima pružiti isključivo najbolje usluge.

Laboratorij Salone Dental opremljen je s dva vrhunska CAD/CAM odvojena sistema, austrijskog proizvođača Amann Girbach (Imes-Icore Coritec 650). Omogućuju brzu i kvalitetnu izradu protetskih nadomjestaka (ljuskice, krunice, mostovi, inlay, onlay) s maksimalnom preciznošću.

IMES-ICORE CORiTEC 650

Uređaj CORiTEC 650 proizvodi se u Njemačkoj i poznat je po svojoj kvalitetnoj konstrukciji i preciznosti. Zanimljivo je da se uređaj počinje proizvoditi onog trenutka kad ga određeni laboratorij naruči. Izrađuje se isključivo prema narudžbi stomatološkog laboratorija i prolazi kroz stroge provjere kvalitete prije isporuke.
Važno je naglasiti da ovaj uređaj ima mogućnost izrade gotovo svih kontrukcija za zube od titanskih, cobalt-crom legura do Bio-HPP, PEEK, CERCON…
Brojni stomatološki laboratoriji koriste metalne kontrukcije koje se lijevaju u kalupima dok uređaj CORiTEC 650 pomoću skenera i 3D programa gloda kontrukcije iz legure s maksimalnom preciznošću.

Titanski implantati

TitanPočetkom 50-ih godina razne industrije su počele uvoditi u proizvodnju titan i titanske legure kao materijale za korištenje. Zbog svojih karakteristika nedugo zatim počeo se uvoditi u stomatologiju i to za izradu protetskih nadomjestaka.

Titan je reaktivni metal, koji formira jedan od najotpornijih oksida i biokompatibilan je za ljudski organizam.

Zbog jedinstvene kombinacije kemijskih, fizikalnih i bioloških sredstava, idealan je za izradu protetskih nadomjestaka. S najnovijim CAD/CAM uređajem “IMES-ICORE CORiTEC 650” u mogućnosti smo vam raditi protetske nadomjestke od titanskih legura.
Titan je antikorozivan, lagan, biokompatibilan, iznimno čvrst i predstavlja zaista čudo od metala u stomatologiji.
Već nekoliko desetljeća ne postoji zabilježen slučaj sustavne, toksične ili lokalne alergije na titan.


KONTAKTIRAJTE NAS I NARUČITE SE ZA PREGLED

Prije pošiljanja osobnih podataka pročitajte našu Politiku privatnosti

top