Imedijatna ugradnja implantata

operacija

POSTAVLJANJE DENTALNOG IMPLANTATA NEPOSREDNO NAKON VAĐENJA ZUBA

Postupkom imedijatne ugradnje implantata znatno se smanjuje trauma za pacijenta te se znatno skraćuje vrijeme od gubitka zuba do postavljanja njegovog nadomjestka – dentalnog implantata. Samim time pacijenti odmah uspostavljaju normalnu funkciju i estetiku koja bi nakon vađenja zuba neko vrijeme bila narušena.

Važan faktor je i taj što se smanjuje trauma za pacijenta tako da se umjesto u dva odvojena posjeta ekstrakcija zuba i ugradnja implantata obave u jednom. To naravno znači manje stresa za organizam, manju količinu primljene anestezije te manju traumu mekih tkiva.

Ipak, nije uvijek moguće izvršiti ovakav zahvat. O tome donosimo odluku na temelju kliničkog pregleda te detaljno proučenih dentalnih ortopana i 3D snimaka (CT-a). Ukoliko u području oko vrška korijena zuba nema jakih upalnih procesa, granuloma ili cista, postupak imedijatne implantacije je moguć i poželjan. Bitno nam je i da je koštana stjenka (alveola) zuba kojeg planiramo izvaditi u većoj mjeri očuvana, te da zubno meso u tom području ima dovoljnu debljinu.

Na imedijantno postavljen implantata odmah se nakon zahvata postavlja privremena krunica s kojom pacijent normalno funkcionira do kraja procesa oseointegracije (povezivanja dentalnog implanatata s okolnom kosti). Nakon 3-4 mjeseca kontrolni rendgen daje nam uvid u uspješnost zahvata te se kreće u izradu trajnog zubnog nadomjestka – keramičke krunice.

top