Salona Dental https://salonadental.com Sve stomatološke usluge na jednom mjestu! Wed, 10 May 2023 11:49:08 +0000 hr hourly 1 Makeover 3 – cirkonske krunice https://salonadental.com/makeover-3-cirkonske-krunice/ Thu, 22 Oct 2020 18:02:33 +0000 https://salonadental.com/?p=6394 Naš tim i zadovoljan osmijeh pacijenta. Ivana Milina Dent. Teh. – Zubotehnički laboratorij Vladimir Tešija te Sanjin Palavra, dr.med.dent., specijalist stom.protetike. U ovom primjeru imamo situaciju koja je jako česta u našoj dentalnoj praksi. Svi mi često imamo ispune na zubima koje smo nažalost morali izraditi u ranoj životnoj dobi. Veliki ispuni na stražnjim zubima […]

The post Makeover 3 – cirkonske krunice appeared first on Salona Dental.

]]>
Naš tim i zadovoljan osmijeh pacijenta. Ivana Milina Dent. Teh. – Zubotehnički laboratorij Vladimir Tešija te Sanjin Palavra, dr.med.dent., specijalist stom.protetike.

U ovom primjeru imamo situaciju koja je jako česta u našoj dentalnoj praksi. Svi mi često imamo ispune na zubima koje smo nažalost morali izraditi u ranoj životnoj dobi. Veliki ispuni na stražnjim zubima se vremenom troše uslijed čega dolazi do dodira prednjih zubi tijekom žvakanja.
Zbog toga prednji zubi pucaju i počinju se razmicati zbog sila koje nastaju kod zagriza. Ukoliko su prednji zubi također popravljani, često te ispune nije moguće sakriti i imamo osjećaj da nikada neće izgledati kao kada smo bili mladi.

Kod našeg pacijenta dogodilo se upravo to da je zbog starih ispuna počeo osjećati sve više problema u svakodnevnom životu i kada smo uvidjeli da je moguće zube popraviti i obnoviti da izgledaju prirodno, odmah smo se bacili na posao.

U takvoj situaciji mogućnosti ispravljanja nepravilnosti su velike.

U želji da što manje oštetimo prirodne zube, a svjesni da su kod našeg pacijenta dosta velike sile kod žvakanja, izabrali smo izradu cirkonskih krunica kod kojih priprema zuba zahtjeva najmanje brušenja, a osigurava otpornost na trošenje i čvrstoću.

Nadalje, svaki zub je popravljen i napravljen zasebno kako bi izgledao prirodno. Održavanje zuba je lakše, moguće je koristiti zubni konac te je zubno meso u ovakvoj situaciji zdravo i stabilno dugi niz godina.
Kod ovakvog načina izrade zuba, potrošeni i oštećeni dio prirodnog zuba nadomješten je materijalom koji je, po svojim fizikalnim i optičkim  svojstvima, jako sličan prirodnom zubu, a uz to je vrlo otporan na sile zagriza i trošenje.

U ovom primjeru naglasak je bio na zadržavanju prirodnog izgleda, postave i boje zuba kakvu je naš pacijent imao prije pojave problema.

U dizajn postave zdravih zuba, u dogovoru s pacijentom, moguće je unijeti estetske „nepravilnosti“ koje su postale dio naše osobnosti i na koje smo navikli tijekom života. Kao osobni potpis, a u ovom slučaju, radi se o osmijehu.

Ovakvu individualizaciju, planiranje i dizajn gotovih radova moguće je napraviti u našoj klinici zahvaljujući korištenju digitalne tehnologije i skeniranju, o čemu ćemo svakako uskoro opširnije pisati na našoj stranici.

Činjenica da smo uspješno prebrodili sve probleme zahvata u dentalnoj ordinaciji kada nam je pacijent viši od dva metra, ispunjava nas velikim zadovoljstvom i osjećajem sigurnosti barem u trenutcima kada je boravio u našoj klinici.

The post Makeover 3 – cirkonske krunice appeared first on Salona Dental.

]]>
SD makeover – jer vi to zaslužujete https://salonadental.com/salonadental-makeover-2/ Thu, 22 Oct 2020 13:34:19 +0000 https://salonadental.com/?p=6387 Sanjin Palavra, dr.med.dent., specijalist stom.protetike i pacijentica Neda Dentalni makeover može pružiti dramatično poboljšanje, može promjeniti čitav život osobe, ulijevajući novi osjećaj samopouzdanja, dostojanstva i staloženosti. Ovim makeoverima želimo pokazati da je promjena moguća i da vi to zaslužujete. U ovom primjeru, naša pacijentica se javlja u kliniku već umorna od stalnih posjeta stomatološkim ordinacijama […]

The post SD makeover – jer vi to zaslužujete appeared first on Salona Dental.

]]>
Sanjin Palavra, dr.med.dent., specijalist stom.protetike i pacijentica Neda

Dentalni makeover može pružiti dramatično poboljšanje, može promjeniti čitav život osobe, ulijevajući novi osjećaj samopouzdanja, dostojanstva i staloženosti. Ovim makeoverima želimo pokazati da je promjena moguća i da vi to zaslužujete.

U ovom primjeru, naša pacijentica se javlja u kliniku već umorna od stalnih posjeta stomatološkim ordinacijama i bezbrojnim popravcima zubi. Ovdje imamo situaciju u kojoj su zubi već u jako mladoj dobi podložni kvarovima.

Bez obzira na trud koji ulažemo u održavanje zuba i bezbrojne pokušaje popravaka, caklina jednostavno nije dovoljno otporna i nastaju kvarovi zuba praćeni problemima s desnima.

 

Zajedno sa našim timom koji se sastoji od kirurga, protetičara i ortodonta, radimo cjelovit plan terapije rtg i ct dijagnostiku, liječenje i popravke zuba te sanaciju zubnog mesa koja uključuje kirurško modeliranje uporabom dentalnih lasera kako bi osigurali biološku širinu i dugoročnu stabilnost desni a samim tim ljepši i trajniji novi osmijeh.

Svjesni smo da zubi u ovoj situaciji trebaju zaštitu te oštećene i popravljane zube restauriramo uz pomoć cirkonskih krunica koje nam omogućavaju da osmijehu vratimo prirodnu i lijepu formu.

Nakon svih zahvata i dugotrajne terapije zadovoljstvo nam je da je naša pacijentica napokon na kraju svog putovanja kroz našu kliniku i želimo joj puno osmijeha i fotografija ali u krugu obitelji i prijatelja.

The post SD makeover – jer vi to zaslužujete appeared first on Salona Dental.

]]>
Predstavljamo naše makeovere https://salonadental.com/predstavljamo-nase-makeovere/ Fri, 14 Aug 2020 18:34:13 +0000 https://salonadental.com/?p=6330 Ovo je prvi makeover od nekolicine njih koje ćemo predstaviti u dogledno vrijeme. Cilj ovakve prezentacije je dočarati i ujedno objasniti što se sve danas može napraviti u modernoj stomatologiji i koliko je važno imati lijep, uredan i prirodan osmijeh. Izrazito draga i simpatična pacijentica A.G. dolazi dugi niz godina u našu polikliniku na redovite […]

The post Predstavljamo naše makeovere appeared first on Salona Dental.

]]>
Ovo je prvi makeover od nekolicine njih koje ćemo predstaviti u dogledno vrijeme. Cilj ovakve prezentacije je dočarati i ujedno objasniti što se sve danas može napraviti u modernoj stomatologiji i koliko je važno imati lijep, uredan i prirodan osmijeh.

Izrazito draga i simpatična pacijentica A.G. dolazi dugi niz godina u našu polikliniku na redovite kontrole i popravke zubi sa svojom obitelji. Nepravilan zagriz i odnos gornje i donje čeljusti je s vremenom rezultirao abrazijom tj. trošenjem zubi. Funkcija i estetika su bitno narušene.

David Zeko, dr. dent. med. je zajedno s timom liječnika i protetičara izradio plan oralne rehabilitacije.

Pacijentici smo kombinirali ortodonciju 6 mjeseci da bi zubi prije protetike imali željeni položaj i visoko estetske materijale poput cirkon-krunica i ljuskica u kombinaciji s dentalnim implantatima.

Hvala svima koji su sudjelovali u ovome makeoveru: dr. Branimiri Mikelić Vitasović, spec.ortodoncije, Petri Popović dent.teh. te naravno dragoj pacijentici A.G. na ukazanom povjerenju.

David Zeko dr. dent. med. i Salona Dental makeover pacijentica

David Zeko, dr. dent. med.

Ako možemo oponašati prirodu, onda je to ono što je najljepše, a s modernim materijalima u stomatologiji je to danas u potpunosti moguće.

The post Predstavljamo naše makeovere appeared first on Salona Dental.

]]>
Zigomatični implantati u Salona Dental stomatološkoj poliklinici – uvijek korak ispred https://salonadental.com/zigomaticni-implantati-u-salona-dental-stomatoloskoj-poliklinici-uvijek-korak-ispred/ Sun, 21 Jun 2020 12:18:02 +0000 https://salonadental.com/?p=6242 Postoje zahtjevne situacije kada ni uz najbolju stručnost i volju nije moguće napraviti fiksno-protetski rad u gornjoj čeljusti pacijenta. Veliki odmak je napravljen primjenom All on 4 metode koja omogućava da u jednom danu pacijentu izvadimo preostale loše zube (ukoliko ih ima), postavimo četiri ili više implantata te predamo fiksne privremene zube.Prednost All on 4 […]

The post Zigomatični implantati u Salona Dental stomatološkoj poliklinici – uvijek korak ispred appeared first on Salona Dental.

]]>
Postoje zahtjevne situacije kada ni uz najbolju stručnost i volju nije moguće napraviti fiksno-protetski rad u gornjoj čeljusti pacijenta. Veliki odmak je napravljen primjenom All on 4 metode koja omogućava da u jednom danu pacijentu izvadimo preostale loše zube (ukoliko ih ima), postavimo četiri ili više implantata te predamo fiksne privremene zube.
Prednost All on 4 metode je što se često izbjegava augmentacija (stvaranje) kosti.

Što kada dođete na pregled i dobijete odgovor da ni uz najbolju moguću volju i tehnologiju za vas ne postoji fiksno rješenje u gornjoj čeljusti?

Kada vam kažu da je proteza jedino moguće rješenje za vas do kraja života?

U ovim situacijama zigomatični i pterigoidni implantati čine razliku.

Zigomatični i pterigoidni implantati ne koriste dio kosti gornje čeljusti u kojoj su ranije bili zubi. Oni se sidre u zigomatičnoj (jagodičnoj) ili pterigoidnoj kosti. To su izrazito dugi implantati od 18-60 mm. Zahtijevaju napredne tehnike, vještine i iskustvo operatera. Spadaju u izuzetno sigurne i predvidljive zahvate ukoliko se racionalno koriste. Privremene fiksne zube je moguće dobiti unutar 48-72 sati. Ovisno o potrebi u terapiji se može koristiti od jednog do šest zigomatičnih implantata u kombinaciji s pterigoidnim ili klasičnim dentalnim implantatima. Prednost zigomatičnih i pterigoidnih implantata u situacijama kad nema kosti je što se izbjegavaju regeneracijski koštani postupci stvaranja kosti koji zahtijevaju više operacijskih zahvata i puno vremena (od 8 mjeseci do godine dana).

Ovisno o složenosti zahvata obavljamo ga u svjesnoj sedaciji ili općoj anesteziji. Pacijent ima potpunu medicinsku skrb i nadzor 24 sata poslije operacije.

Naš doc. dr. sc. Ivan Brakus dr. med. dent. specijalist oralne kirurgije nakon 10 godina specijalističkog iskustva i višegodišnjeg rada na odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju KBC-a Split uložio je trud i energiju te završio dodatne edukacije u Barceloni (ZAGA centar) i Varšavi (Noris Medical centar) vezano za zigomatične i pterigoidne implantate.

Želimo vam predstaviti zadnji slučaj koji je Doc. Brakus  operirao u ožujku ove godine u Splitu.

Donja čeljust je već ranije rekonstruirana All on 4 metodom i postavljen je finalni rad u obliku titan-kompozit mosta s direktnim dosjedom. U gornjoj čeljusti jedina opcija za fiksni rad su bila četiri zigomatična implantata (Quad zygoma).

Fiksno protetski radovi obje čeljusti kompletno su izrađeni u laboratoriju naše poliklinike najsuvremenijom tehnologijom koja uključuje: intraoralni skener, digitalno planiranje, glodanje titanske konstrukcije s direktnim dosjedom i prešanjem kompozita kako na privremenom tako i finalnom radu i to sve u 48 sati.

Jedini u ovom dijelu Hrvatske posjedujemo najnoviju i najnapredniju opremu koja trenutno postoji na svijetu. Također imamo i vrhunske stručnjake u laboratoriju i ordinaciji koji su izrazito cijenjeni u stručnim krugovima te su na glasu kao inovativni i napredni stručnjaci i jedini smo u ovom dijelu Hrvatske koji se time mogu pohvaliti.

Salona Dental stomatološka poliklinika uvijek se trudi biti korak ispred.
U 2019.g. povjerenje nam je ukazalo preko 36 000 pacijenata.
Zbog vas i zbog nas uvijek ćemo se truditi bit bolji i ostati u svjetskom vrhu dentalne medicine.
Mi to jesmo, mi to želimo i mi to možemo.

Prikazat ćemo vam ortopantomograme i CBCT-ove prije i poslije te međukorake.

Ortopantomogram prije operativnih zahvata
CBCT prije Quad zygoma operacije (straga manje od 1 mm kosti u visinu, a naprijed je kost uska cca 1,5 mm)
Probna operacija na isprintanom 3D modelu 1:1, na osnovi CT-a pacijentice
Imes 650 i najnaprednije glodalice u našem laboratoriju
Meka tkiva 3 mjeseca nakon op zahvata. Skinut rad na kontroli.
Pacijentica s privremenim radom 3 mjeseca postoperativno.
Salona Dental Zigomatični implantati
Čestitke našem timu na izvrsnosti u svakom segmentu operacije!

The post Zigomatični implantati u Salona Dental stomatološkoj poliklinici – uvijek korak ispred appeared first on Salona Dental.

]]>
Predstavljamo naše doktore specijaliste https://salonadental.com/doktori-specijalisti/ Fri, 27 Sep 2019 15:05:37 +0000 https://salonadental.com/?p=6112 Kao i u svakoj grani medicine, tako i u dentalnoj medicini postoje uska područja (grane) specijalizacije. Ponosni smo na činjenicu da su dio stručnog tima naše poliklinike 4 doktora specijalista, među kojima i 2 doktora znanosti. Velika je to prednost za naše pacijente koji na jednom mjestu mogu dobiti najkvalitetniju uslugu iz područja oralne kirurgije, […]

The post Predstavljamo naše doktore specijaliste appeared first on Salona Dental.

]]>
Kao i u svakoj grani medicine, tako i u dentalnoj medicini postoje uska područja (grane) specijalizacije. Ponosni smo na činjenicu da su dio stručnog tima naše poliklinike 4 doktora specijalista, među kojima i 2 doktora znanosti. Velika je to prednost za naše pacijente koji na jednom mjestu mogu dobiti najkvalitetniju uslugu iz područja oralne kirurgije, stomatološke protetike i ortodoncije.

Zašto je bitno da je doktor specijalist?

Doktori koji su specijalizirali određenu granu dentalne medicine, imaju dodatne 3 godine edukacije upravo iz tog područja i kompetentni su za stomatološke zahvate i usluge usko vezane uz specijaliziranu granu. Već tokom specijalizacije imali su priliku rješavati komplicirane slučajeve, a uz dodatne edukacije, seminare i tečajeve te uz godine radnog iskustva, postali su vrhunski stručnjaci u toj grani dentalne medicine.

ORALNA KIRURGIJA

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja se bavi operativnim i konzervativnim liječenjem patologije usne šupljine, gornje i donje čeljusti te pripadajućih mišića i zglobova. Više možete pročitati ovdje.

Doc.dr.sc. Ivan Brakus, dr.med.dent., specijalist je oralne kirurgije. Već 15 godina radi kao doktor dentalne medicine, a kao specijalist 8 godina. 2013.g. doktorirao je na Zagrebačkom sveučilištu iz područja oralne kirurgije. 5 godina je radio na odjelu Maksilofacijalne kirurgije KBC-a Split. Voditelj je kolegija Oralna kirurgija 3 i Implantologija pri Medicinskom fakultetu u Splitu. Također, Od 2016.g. predavač je na kongresima za trajnu edukaciju doktora dentalne medicine u organizaciji HKDM. Ima funkciju i Opinion leader-a za Implant direct Hrvatska.

Uz svoje zavidno radno iskustvo i educiranost, svakog dana u našoj poliklinici rješava i najkompliciranije slučajeve iz područja oralne kirurgije, uključujući razne kirurške zahvate i ugradnju implantata. Svi kirurški zahvati potpuno su bezbolni, a naši pacijenti vrlo dobro su upoznati s time koliko je doktor stručan i pristupačan, te brz i efikasan u rješavanju njihovih oralnih problema.

STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Stomatološka protetika grana je stomatologije kojom nadomještamo izgubljene zube, što je iznimno važno za funkciju žvakanja i probavljanja hrane koje time počinje. Osim toga, protetskim radovima estetski korigiramo postojeće zube čime se omogućuje psihosocijalno zdravlje i normalno funkcioniranje pojedinca u svakodnevnom životu. Više pročitajte ovdje.

Dr.sc. Ratka Borić Brakus, dr.med.dent., specijalist je stomatološke protetike. U dentalnoj medicini ima 15 godina radnog iskustva, a 9 godina kao specijalist. Ove godine obranila je znanstveni rad te stekla doktorat znanosti. Uz radno iskustvo u privatnim poliklinikama, doktorica je i asistent na studiju Dentalne medicine u Splitu.

Sanjin Palavra, dr.med.dent., specijalist stomatološke protetike, također ima 15 godina radnog iskustva, a kao specijalist radi već 10 godina. Svoje radno iskustvo stekao je u KBC Dubrava (Zagreb), a nakon toga radio je u privatnoj poliklinici u Zagrebu. Doktor je također radio kao predavač studentima dentalne medicine.

Oba doktora postižu odlične rezultate prepobrazbe osmijeha uz protetske radove. Imaju sjajan osjećaj za estetiku (izgled) osmijeha, te uvijek pronađu najbolje individualno rješenje za svakog pacijenta.

ORTODONCIJA

Ortodoncija je grana medicine koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba, kao i međučeljusnih odnosa za vrijeme rasta i razvoja. Više pročitajte ovdje.

Mr.sc. Branimira Mikelić Vitasović, dr.med.dent., specijalist ortodoncije, iza sebe ima 15 godina radnog iskustva, od toga 10 godina kao specijalist ortodoncije.
Doktorica je vrsni stručnjak za fiksnu ortodonciju,do sada je uspješno rješila mnoge komplicirane slučajeve u nepravilnostima položaja zubi kao i nepravilnog zagriza.

TREBA LI VAM SPECIJALISTIČKI PREGLED?

Specijalistički pregled uključuje snimanje rendgena te konzultacije s doktorom specijalistom. Nakon toga dobijete optimalnu ponudu za rješenje Vašeg oralnog problema.
Kod nas u Saloni Dental tu mogućnost nudimo sasvim besplatno!

Kontaktirajte nas i dogovorite svoj termin. Vidimo se!

The post Predstavljamo naše doktore specijaliste appeared first on Salona Dental.

]]>