Estetska stomatologija

Salona Dental Estetska stomatologija

OSMIJEH JE OGLEDALO DUŠE

Ljepota je moć, a osmijeh je njezin mač

- Charles Reade
Svima je poznata uzrečica da su zubi ogledalo zdravlja. Isto tako istinita bi bila i tvrdnja da je osmijeh ogledalo duše. Koliko ste se puta susreli s ljudima koji skrivaju svoj osmijeh zbog srama i nelagode zbog loših zuba ili zuba koji im se jednostavno ne sviđaju i to im stvara veliku kočnicu u komunikaciji s drugima, u općenito prvom dojmu koji ostavljaju na druge ljude. Možda ste i vi jedni od tih ljudi?

U današnje vrijeme velikog napretka u tehnologiji dentalne medicine, taj problem je riješiv u svakoj situaciji. Moderne tehnologije, materijali i postupci omogućavaju nam da svakom pacijentu pristupimo individualno i za njega odaberemo najbolji protokol za brzo, bezbolno i efikasno rješavanje neskladnog osmijeha. Sve je veća svijest o oralnom zdravlju, ali isto tako i o važnosti lijepog i skladnog osmijeha za samopouzdanje pojedinca i njegovu prihvaćenost u društvu.

Estetska dentalna medicina proučava upravo što je to lijepo u nečijem osmijehu

Tako postoje neki objektivni parametri kojima se vodimo kao što su sredina lica, razina zubnog mesa, odnosi širine, dužine i izbačenosti među pojedinim zubima, oblik zuba koji više odgovara muškim ili ženskim osobama, mlađim ili starijim.

Mnogo je tu faktora na koje treba pripaziti i koje treba razmotriti već pri prvom razgovoru s pacijentom. Isto tako veliki faktor u nečemu što je „lijepo“ je subjektivnost. Trudimo se uskladiti naša znanja i vještine sa vašim željama i zahtjevima te svakome pristupiti individualno i sagledati  osobu u cjelini.

Ponekad je dovoljno zube samo očistiti i izbijeliti, ponekad podići razinu zubnog mesa i zube preoblikovati keramičkim ljuskicama. Kad su ljuskice kontraindicirane, umjesto njih rade se razne vrste estetskih keramičkih krunica.

Salona Dental Makeovers
Primjeri iz prakse


KONTAKTIRAJTE NAS I NARUČITE SE ZA PREGLED

Prije pošiljanja osobnih podataka pročitajte našu Politiku privatnosti

top