EMS Master uređaj

EMS Master

Dentalna medicina obuhvaća niz postupaka kod djece i odraslih kojima se mogu spriječiti oboljenja zubi i gingive (zubnog mesa). Jedan od preduvjeta za zdravu usnu šupljinu te dugotrajnost zubnih nadomjestaka je zdrava gingiva (zubno meso).

U našoj poliklinici o zdravlju gingive (zubnog mesa brinemo se uz pomoć EMS Master uređaja koji je trenutno najsuvremeniji uređaj za takvu svrhu na tržištu. EMS Master uređaj omogućuje nam uklanjanje supragingivnih (površinskih) i subgingivnih (dubinskih) naslaga sa površine zubi, zubnih implantata i fiksnoprotetskih radova (krunica i mostova).

Svakom pacijentu se pristupa individualno te se nakon utvrđivanja stanja parodonta i problema s kojima se suočava pristupa mjerenju parodontnih džepova (nedostatak kosti oko zuba) i terapiji EMS Master uređajem.

Paradontologija Salona

Terapija EMS Master uređajem obuhvaća:

  • uklanjanje supragingivnog/površinskog kamenca (onaj koji se nalazi iznad/u razini zubnog mesa
  • uklanjanje subgingivnog/dubinskog kamenca (onaj koji se nalazi ispod razine zubnog mesa)
  • uređajem za pjeskarenje se uz pomoć jakog mlaza finih granula praha uklanjaju pigmentacije sa površine zuba
  • pomoću posebnih nastavaka i praha uklanja se plak sa površine korijena ili implantata do 10 mm dubine u slučaju postojanja ginigivnih džepova (nedostatak kosti oko zuba)
  • poliranje površine zuba profilaktičkim pastama

Nakon terapije pacijent dobiva upute za održavanje oralne higijene. Kontaktirajte nas kako bi zakazali termin i uvjerili se u stručnost našeg osoblja!

top