Protetika

Postupak je brz, pouzdan i ugodan


Normalna je pojava da nas prilikom starenja naši zubi više ne zadovoljavaju, kako estetikom tako ni funkcionalno. Željeli bismo uvijek imati mladenački osmijeh ali to nažalost nije uvijek izvedivo.


Izgubili ste zub, liječite i popravljate svoje postojeće zube?


Stomatološka protetika grana je medicine kojom nadomještamo svoje izgubljene zube, odnosno korigiramo svoje postojeće koliko god je to moguće. Protetikom se prvenstveno poboljšava funkcija zuba, zatim estetika, što znači da uvelike poboljšavate kvalitetu svoga zdravlja. Glavne dvije discipline stomatološke protetike su MOBILNA i FIKSNA, ali isto tako važno je naglasiti da se protetika dijeli i na dvije podgrane: ESTETSKU STOMATOLOGIJU i IMPLANTO PROTETIKU

MOBILNA protetika ravnomjerno raspoređuje opterećenje na kosti i sluznice, te na takav način usporava njihovu razgradnju i propadanja. Omogućuje nesmetanje kretnje čeljusti i uklanja simptome disfunkcije i muskulature, a između ostalog pomaže u nestajanju glavobolje, koja sigurno nije rijetka ukoliko imate ovakve deformacije.

Mobilna protetika dijeli se TOTALNE, DJELOMIČNE i IMEDIJATNE proteze. Prilikom prvog pregleda utvrđuje se za koju se javlja potreba u Vašoj zubnoj čeljusti.

FIKSNA protetika podrazumijeva radove koji se trajno učvršćuju pacijentu. Nemaju mogućnost vađenja kao što je slučaj s mobilnom protetikom. Fiksna protetika nudi nekoliko mogućnosti:

*KRUNICA je fiksni, protetski nadomjestak koji potpuno nadoknađuje kliničku krunu zuba. Zajedno čine kompletnu cjelinu koja je funkcionalna, te ima jednaki učinak kao i prirodna kruna. Vaš zub poprima novi oblik i boju te takvim načinom uvelike uljepšavate svoj osmijeh.

*MOST u potpunosti zadovoljava estetiku, zbog toga što je izrađen od najsuvremenijih materijala, koji otvaraju mogućnost stomatologu i tehničaru da bojom i oblikom postignu sklad mosta baš kao kod prirodnih zubi. Most je također fiksni, protetski nadomjestak koji rekonstruira u potpunosti žvačni aparat te se vraća dugotrajna funkcija (glasovna, žvačna), baš kao i prije gubitka zubi.

*INLEY obuhvaća intra konorani dio zuba. To je protetski ispun koji se izrađuje u laboratoriju na temelju otiska od estetskom materijala.

*ONLEY je također protetski ispun ali osim što obuhvaća inter konorarni dio, obuhvaća i jednu okluzanu kvržicu.

*OVERLEY je poseban po tome što obuhvaća sve okluzalne kvržice. Salona Dental Centar ponosno Vam nudi BEZMETALNU KERAMIKU ili najnoviju ZIRCON KERAMIKU, koja je izrađena i dizajnirana pomoću računala i stroja s automatskom obradom materijala bez doticanja ljudskom rukom. Kod nas možete dobiti najmoderniju uslugu u području dentalne medicine danas, TITAN i ZIRCON keramika izrađene su CAD/CAM tehnologijom koja se temelji na računalnim 3D programima kod kojih zasigurno ne postoji mogućnost pogreške.

CAD – CAM (kompjuterski potpomognuti dizajn / kompjuterski potpomognuta izrada).


CAD – CAM u stomatologiji pomaže proizvesti najpreciznije protetske nadomjestke (inlay, onlay, krunice, mostove).

Korištenjem CAD – CAM tehnologije skraćujemo vrijeme trajanja tretmana, postupak je vrlo pouzdan, brz i ugodan kako za tehničara tako i za pacijenta.
Loading...