Parodontologija

Započnite s terapijom na vrijeme


Parodontologija je grana dentalne medicine koja podrazumijeva liječenje potpornih struktura zuba, u koje spadaju: gingiva, cement, parodont i kost. Upala gingive i parodonta uzrokovana je mnogim čimbenicima, kako neredovitim održavanjem oralne higijene tako i našim svakodnevnim navikama. Do nedavno, paradontoza se smatrala neizlječivom bolesti, stoga smo olako shvaćali propadanje i gubitak zuba.

_

Sadašnjost nam omogućuje spašavanje zuba i parodonta na vrijeme...


Liječenje parodontitisa u posljednje vrijeme dobilo je novu dimenziju, liječenje je uznapredovalo te se postižu izvrsni rezultati.

Najvažniji čimbenik u liječenju parodontitisa je vrijeme, stoga je pravovremeno javljanje stomatologu od velike važnosti kako bi se na vrijeme odredila vrsta parodontne bolesti, napravio parodontološki status zubi i odredio tretman.

Salona Dental Centar postiže vrhunske rezultate u liječenju parodontoze, poput učvršćivanja zubi i ozdravljanja desni (gingive).

Vrhunska oprema od velike je važnosti pri liječenju parodontoze, uz to, naglasak stavljamo i na POTPUNO BEZBOLNO LIJEČENJE.

_

SIRONA LASER


Sirona laser koristimo pri tretiranju parodontnih džepova, područja s recesijom gingive te pri tretiranju osjetljivih zubnih vratova.

_

Metode liječenja


Kiretaža je profesionalno dubinsko čišćenje korijena zuba pri kojem se s parodonta i zubi uklanjaju plak, kamenac, upalne granulacije i naslage bakterija. Na taj način se stvara zdrav temelj za dobivanje zdrave kosti i parodontnog ligamenta.

Odagnajte strah, odvažite se i na vrijeme otkrijte problem ukoliko ga imate, prevencijom zaustavite pogoršanje Vašeg oralnog zdravlja.

 
Loading...