Mladenka proplakala kad je doznala da će dobiti nove zube! – prilog Slobodna Dalmacija magazin

Salona Dental - prilog iz Slobodne Dalmacije

PRILOG IZ SLOBODNE DALMACIJE – NEDJELJNI MAGAZIN

”Nakon desetljeća patnje sad se opet mogu smijati”

ONA JE DRUGA ŽENA – dr. Zeko i dentalni tehničar Tešija stvorili novi osmijeh

Eto tako se to događa kada imate sreće u životu, pa na našem nagradnom natječaju dobijete dva make overa. Čitateljica Mladenka Jurčević je to doživjela, prvo su joj javili da je izabrana za make over tijela, pa se u isto vrijeme od sreće i smijala i plakala. A kada su joj javili da je pobjednica i na na make overu usne šupljine, ostala je bez teksta. Reći ćemo vam i zašto – zato jer je svaki puta kada bi se pred nekim tko nije bio njen najbliži nasmijala, svoja usta prekrivala rukom. Nije joj se sviđalo što je dugo vremena kao svoj odraz gledala.
-Imala sam problema sa zubima, cili život, smijala san se stisnutih usta, bilo mi je neugodno da to iko vidi. A kako popraviti zube kad nemaš love? To košta. Morala bi uzet kredit za sve to sredit. Nisan mogla, a tako san želila. Kad su mi javili da san i to dobila, jedva san se pribrala. A sad kad mi je to popravljeno, ma ne mogu se ni sad doć sebi, pa se gledan u ogledalo, smijem se, je, još znan po navici stavit ruku na usta, dok dođe do glave da je sad kako triba. Novi zubi. Nova žena. Ljudi hvala vam – kaže Mladenka.

mladenka - prijei poslije

KOMPLICIRANI ZAHVAT

Zahvale idu i  Slobodnoj Dalmaciji, ali i onim glavnim meštrima, iskusnom stomatološkom timu na čijem je čelu dr.dent.med. David Zeko. Na prvi su mah primjetili  kako se Mladenka  trudi sakriti zube u komunikaciji, pa čak i onda kada su je zamolili da se nasmije. Mladenka je, kaže dr.dent.med.Zeko zapravo tek jedan od mnogobrojnih pacijenata sa sličnom situacijom, s kojima se susreće u svakodnevnoj praksi. Tako da ga njeno stanje nije niti užasnulo, ni šokiralo.

-Njen najveći problem je bio nesklad fizionomije lica i stanja usne šupljine. Mladenkini zubi su bili istrošeni, premali, diskolorirani, u nepravilnom položaju. Stare tehnike izrade protetskog rade nisu omogućavale ispunjavanje današnjih estetskih standarda. Svakom pacijentu je na prvom mjestu estetika, no nama nešto drugo, žvačna i fonetska funkcija protetskog rada. Most koji je gospođa imala u ustima bio je star i istrošen, a zagriz samim time snižen. Osim toga bilo je jako bitno zaustaviti napredovanje parodontne bolesti – nabraja dr.dent.med.Zeko.

BORBA S PARODONTOZOM

Puno se u tih mjesec dana make overa radilo, dijagnostika stanja, borba s parodontozom koja je ubrojila postupak kiretaže, dubinskog čišćenja kamenca i upalnih procesa. Potom se izmodelirala razina zubnog mesa, što je bilo moguće tek nakon poravnavanja koštanog grebena. Potom su zube izbrusili, očistili od karijesa, te uzeli otiske i proslijedili ih zubnim tehničarima. Mladenki su za to vrijeme u ordinaciji izradili privremene akrilatne zube. Zube koji nisu bili potrebni kao nosači mosta, počistili su i izbijelili.

– S obzirom na složenost postupaka nismo htjeli previše žuriti, kako bi se potporne strukture zuba oporavile i zacijelile prije cementiranja konačnog rada. Tako da je cjelokupni proces trajao oko mjesec dana. Mladenka je bila tipičan pacijent, pomalo u strahu i neznanju o svim današnjim tehnikama kojima mi raspolažemo,  a što znatno skraćuju vrijeme rada, i samim tim nelagodu za pacijenta. Imala je veliku želju za blistavim osmjehom, i ta motivacija je nama najvažnija. Nakon što se opustila u našoj ugodnoj i veseloj radnoj atmosferi, sve je bilo lakše – kaže dr.dent.med. David Zeko.

mladenka - poslije

SRETNA SAM

Poslije toga zapravo sve je i uistinu postalo lakše. Mladenka Jurčević danas sebe gleda s novim blistavim osmijehom. Prate je pozitivne reakcije drugih ljudi. I sama navodi kako joj se samopouzdanje popravilo. Sada se želi stalno smijati, nadoknaditi propušteno, sve ono što je godinama sakrivala.

-Eto što čovjeku treba da bi bio sretan. Puno osmijeha koji počinje čim se vidiš u ogledalu. Opet ću reći, pa ja sam postala skroz druga žena – kaže Mladenka Jurčević.

OKVIR:

Dr.dent.med. David Zeko  i njegov tim Mladenki su  napravili kompletnu dijagnostiku, promijenili su stari most, zaustavili paradontozu,  laserom oblikovali rub gingive. Zubi koji su bili nosači starog mosta su očišćeni, izliječeni i preoblikovani. Dobila je i novi keramički most. I sve to posve bezbolno, u lokalnoj anesteziji.

Loading...