Laboratorij

Kompletnom dijagnostikom i suvremenim laboratorijem do savršenog rezultata

Prilikom svake izrade protetike u našem suvremeno opremljenom laboratoriju koristimo isključivo CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manu-facturing) tehnologiju.

Tehnologija kojom se koristimo omogućuje vrhunsku preciznost i estetiku zbog kojih prilikom izrade protetike ne postoji mogućnost ljudske pogreške. Temelji se na kompjuterskim 3D programima koji zbog svoje izvrsnosti uvelike skraćuju vrijeme čekanja na protetske radove, omogućuju visoku preciznost u radu i iznimnu brzinu izrade.

lab
lab2

Stalnim ulaganjem u tehnologiju i praćenjem trendova, svrstali smo se u dio svjetske stomatologije koja teži svojim pacijentima pružiti isključivo najbolje.

Laboratorij Salone Dental opremljen je s dva vrhunska CAD/CAM odvojena sistema, austrijskog proizvođača Amann Girbach. Omogućuju brzu i kvalitetnu izradu protetskih nadomjestaka (ljuskice, krunice, mostovi, inlay, onlay) s maksimalnom preciznošću.

imesicore 650

Početkom 2017. godine investirali smo u CAD/CAM uređaj najnovije generacije na tržištu i iznimnog napretka, imes-icore CORiTEC 650.

Uređaj CORiTEC 650 proizvodi se u Njemačkoj i poznat je po svojoj kvalitetnoj konstrukciji i preciznosti. Zanimljivo je da se uređaj počinje proizvoditi onog trenutka kad ga određeni laboratorij naruči. Izrađuje se isključivo prema narudžbi stomatološkog
laboratorija i prolazi kroz stroge provjere kvalitete prije isporuke.

Važno je naglasiti da ovaj uređaj ima mogućnost izrade gotovo svih kontrukcija za zube od titanskih, cobalt-crom legura do Bio-HPP, PEEK, CERCON, itd…

Brojni stomatološki laboratoriji koriste metalne kontrukcije koje se lijevaju u kalupima dok uređaj CORiTEC 650 pomoću skenera i 3D programa gloda kontrukcije iz legure s maksimalnom preciznošću.

titan

TITAN – Taj čudnovati metal u stomatologiji

Početkom 50-ih godina razne industrije su počele uvoditi u proizvodnju titan i titanske legure kao materijale za korištenje. Zbog svojih karakteristika nedugo zatim počeo se uvoditi u stomatologiju i to za izradu protetskih nadomjestaka. Titan je reaktivni metal, koji formira jedan od najotpornijih oksida i biokompatibilan je za ljudski organizam. Zbog jedinstvene kombinacije kemijskih, fizikalnih i bioloških sredstava, idealan je za izradu protetskih nadomjestaka. S najnovijim CAD/CAM uređajem‘’imes-icore’’ u mogućnosti smo vam raditi
protetske nadomjestke od titanskih legura.

TITAN JE ANTIKOROZIVAN, LAGAN, BIOKOMPATI-BILAN, IZNIMNO ČVRT I PREDSTAVLJA ZAISTA ČUDO OD METALA U STOMATOLOGIJI.
Već nekoliko desetljeća ne postoji zabilježen slučaj sustavne, toksične ili lokalne alergije na titan.

Ključ uspjeha je u komunikaciji

laboratorij salona dental

Stomatološka poliklinika Salona Dental po mnogočemu je posebna, ali najviše smo ponosni što svojim pacijentima pružamo usluge suvremenog zubotehničkog laboratorija i poliklinike na istom mjestu.

Takvom uslugom skraćujemo vrijeme čekanja na protetske radove jer smo u mogućnosti „na licu mjesta“ napraviti izmjenu prilikom izrade protetike, ali isto tako i korekcije ukoliko su potrebne na već napravljenim radovima (protezama, krunama i sl.)

Nadalje, poboljšana je komunikacija između pacijenta, stomatologa i laboratorija koji surađuju isključivo zajedno i na samo jednom mjestu, za vrijeme koje pacijent provede na stomatološkoj stolici. Tako svi zajedno sudjeluju u kreiranju najlješeg osmijeha individualno za svakog pacijenta.

Vaše zadovoljstvo nam je najvažnije, zato naši tehničari prilikom izrade protetike odmah individualiziraju zube i rade estetsku, fonetsku i funkcionalnu prilagodbu.

Nikada nećete imati osjećaj da to nisu Vaši zubi!

Loading...